Ring oss på +47 91 61 62 15|per@stabstrategi.no

Tenk om du bare har 10 sekunder på deg…

Tenk om du bare har 10 sekunder på deg…

Tar du ting på sparket kan #førsteinntrykket gi et fatalt resultat, fordi førsteinntrykket alt for ofte er bestemmende for resultatet.
Dette synes gyldig uansett om det gjelder jobbintervju, første møte i salg, møte ny nabo eller stevnemøte. Et mislykket førsteinntrykk er vanskelig å endre. Det ser ut til at vi mennesker har et grunnleggende behov for å lete etter bekreftelser for våre antagelser, som ofte er skapt av nettopp førsteinntrykket.
Er det da mulig å endre dette? Ja, dersom du får en ny sjanse, men det skjer nok ikke ofte. Det er kanskje ikke nok å fokusere på antrekk, hygiene, oppmøtetidspunkt, håndtrykk og lignende?
Dersom resultatet er viktig nok, og du er tilstrekkelig modig, kan du be om en oppsummering eller evaluering etter samtalen (kanskje noe sært etter et første stevnemøte!). Det er `en mulighet for å rette opp førsteinntrykket noe.
Det beste og mest nyttige er nok å møte fokusert og godt forberedt. Av det jeg anser som mest avgjørende, er at du har satt deg et konkret mål for hva ønsker som resultat av møtet eller samtalen. Gjennom å visualiseret og konkretisere målet, ved eksempelvis å skrive det ned eller på speilet på badet, så hjelper du underbevisstheten til å takle innvendinger og holde deg på sporet. Dette forutsetter selvsagt at må øve mye og helst med en fortrolig som har din tillatelse til å komme med nødvendige korreksjoner. Start forberedelsen i god tid.
Dette innlegget er inspirert av artikkelen under:
http://www.forskning.no/artikler/2013/september/366839
By |2014-06-06T23:10:56+02:00juni 6th, 2014|Jobbsøk|0 Comments

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.