Ring oss på +47 91 61 62 15|per@stabstrategi.no

Om Per Stabell

Om Per Stabell2018-11-01T15:05:04+00:00

Kort om Per Stabell:

Glad i mennesker. Har empati uten å være naiv.
Har som mål å kunne fortsette å dele erfaring og kompetanse fra en utrolig bredde av utfordringer gjennom møter med mange flotte mennesker fra hele verden. Kjent for å gjennomføre strukturerte og gode veiledningssamtaler og prosesser. Utgangspunktet er alltid en avklaring/kartlegging og analyse av behov, ressurser og ståsted.og forslag til tiltak.

Tilbud til din verktøykasse:

Leder- og medarbeiderutvikling og lederstøtte, organisasjonsutvikling, personlige samtaler, veiledning, foredrag, kick-off, kartlegging, seminarer, prosess, prosjekt. Fra 2018 tilbyr jeg også praktisk GDPR og opplegg for Internkontroll/HMS,

Den som ønsker å forbedre verden kan med hell starte i sentrum og begynne med seg selv. – Piet Hein

Bred formell bakgrunn:

Veiledning, organisasjonsutvikling. faglærer i grunnskolen, adjunkt i videregående skole, hotell og reiseliv, Forsvaret.

Omfattende arbeidserfaring:

  • Mentor for ledere og medarbeidere.
  • Rådgiver i inkluderende arbeidsliv og i NAV.
  • Veileder for innvandrere.
  • Undervisningserfaring fra grunnskole, videregående skole og høgskole.
  • Sosialpedagogisk rådgiver, rådgiver i offentlig forvaltning.
  • Hotell og reiseliv, nasjonalt og internasjonalt.
  • Mangeårig styreleder i arbeidsmarkedsbedrift, privat grunnskole og revisjonsselskap (IKS).

Har utviklet og gjennomført kurs, prosesser og veiledning over mange år i bla. intern-veiledning, lederutvikling, personalutvikling, skoleutvikling og organisasjonsutvikling i privat- og offentlig sektor. jobbsøk, salg,  etablering, konfliktarbeid, rekruttering av ledere, reaktivisering av uføre,

Fokus er dine og virksomhetens ubrukte muligheter og ressurser:

Uansett hvilken rolle du har eller hvilken sammenheng det er, så møter du, teamet og organisasjonen daglig forventninger og krav om produktivitet og samarbeid.

Ledere og medarbeidere har også i perioder utfordringer på det personlige plan som kan føre til unødige utfordringer på jobben. Fortrolige samtaler med en ekstern veileder er ofte en god løsning.

 Alle har behov for tid og rom for påfyll og refleksjon.