Hei, ja du som ikkser at GDPR gjelder deg også. Du som har en liten virksomhet med få eller kanskje ingen ansatte, men mange kontakter, kunder og leverandører. Omtrent som ca 80% av alle virksomheter i Norge. Hvorfor ikke få god orden i din virksomhets digitale hverdag når det gjelder personopplysninger?

Det har flere fordeler. Ulempen tenker du er at det koster. Ja det gjør det, men det kan koste adskillig mer om noen finner ut at du ikke har minimum ,på stell; behandlingsprotokoll, gode rutiner for lagring, behandling og sikkerhet av personopplysninger, personvernerklæring på hjemmesiden og om nødvendig utarbeidet samtykkeerklæringer, når det er påkrevet. Det høres mye ut, men du må ikke gjøre alt på en gang. Alle bør ha en oversikt over behandlinger (protokoll) av personopplysninger, hvem, hvordan, hvorfor og hvordan. Nå var det det med samvittigheten da?  Tror du det går over så kan du vente til noen spør om hva du har lagret om dem, om å bli slettet eller få opplysningen overført (gratis) til andre. Da drar tidsbruken på seg.

Det du minst bør investere i er å få en oversikt over GDPR slik at du vet hva det dreier seg om. Det er sommer og for de fleste ferietid, med gode dager i fint vær på reise, på fjellet eller ved sjøen.

Du kan gjøre redde noe av samvittighet ved å bestemme deg for å ta tak rett over ferien. Det finnes mange hjelpere der ute. Noen kan hjelpe med jusen, noen med It løsninger og og noen med praktisk bistand. Ta gjerne en titt på profilen min på Linkedin eller på hjemmesida mi. Jeg har ikke begrenset kontortid. 

GOD SOMMER