unicorn, fantasy, fairy

Hvorfor er det ikke flere som søker lederrollen? Hvorfor er folk så motvillige til å gripe muligheten til å lede andre?  Jeg tror ikke det er mangel på mot eller dyktighet – heller forskjellige myter om hva lederskap er.

Ledere er ikke profeter med magiske evner –  de er, til vanlig, alminnelige mennesker med  evnen til å la seg inspirere av andre og tenke i nye baner.   Ledere er ikke kjølige, reserverte og analytiske – de snakker med følelser om utfordringer, inspirasjon, glede, omsorg og vennlighet – ja til og med om kjærlighet.

Men vi, vanlige medarbeidere, tror ikke på så mye lenger – tilliten til omgivelsene er synkende – kanskje sterkt synkende. Lojaliteten overfor det etablerte og det etablertes lojalitet overfor oss synker. Vi er lite villige til å kjempe for noe lenger – vi velger heller å bytte det ut med noe annet. Kynikerne ( de som ikke tror på noe) ønsker ikke å endre eller forbedre noe. Hvordan lede og mobilisere andre i en slik situasjon?

Nesten alle kan bli ledere. Det er jo på den måten du  kan få fram det beste i deg selv og andre. Men få er naturlige ledere og de fleste må lære det. Frigjør du lederen i et alminnelig menneske er det utrolig hva som kan skje! Det er fullt mulig for alle å lære lederskap – ved å følge noen enkle prinsipper. Når det er mulig å bli en bedre leder –  finnes det selvsagt også noen gode metoder.

Jeg har publisert flere artikler på medium.com og LinkedIn, holdt foredrag og seminarer omkring ‘Fem prinsipper for godt lederskap’. Jeg deler gjerne mer fra dette materialet med deg, men da må du registrere noen data og dine ønsker her  http://eepurl. com/dyew95 , det må til i en GDPR-tid.

 

(Nederst på  hjemmesiden kan du forøvrig lese vår personvernerklæring).

Vil selvsagt sette pris på  om du liker, kommenterer og deler med ditt nettverk. Det kan jo treffe andre med behov eller ønsker mer om lederskap. Takk.